تحولات لبنان و فلسطین

۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۳
کد خبر: 982241

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از رونمایی پایگاه داده تنوع زیستی خلیج فارس تا پایان بهار خبر داد.

یک موضوع نگران کننده برای لاکپشت‌های خلیج فارس

محمد طالبی متین همزمان با روز ملی خلیج فارس (۱۰ اردیبهشت) افزود: در سال گذشته معاونت محیط زیست دریایی و تالاب ها از طریق عقد قرارداد با دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی، تمام اطلاعات موجود در خصوص گونه های گیاهی و جانوری خلیج فارس و دریای عمان و خزر را گردآوری کرده و این داده‌ها در قالب یکسان برای ورود به پایگاه داده آماده سازی شده است. در حال حاضر، طراحی پایگاه داده تنوع زیستی دریایی کشور در مرحله برنامه نویسی است. پس از رونمایی قرار است به‌تدریج اطلاعات تنوع زیستی سایر دریاهای کشور نیز به این پایگاه وارد و به صورت مستمر به‌روزرسانی شود.

وی اضافه کرد: هدف از ایجاد این پایگاه داده - که استفاده عموم نیز از آن امکان پذیر خواهد بود - ایجاد مرجعی منطقه‌ای برای تمام کشورهای حاشیه دریاها و دسته‌بندی علمی آمار و اطلاعات در مورد گونه‌های بومی و غیربومی و مهاجم موجود در این اکوسیستم‌ها است.

یک مورد نگران کننده برای لاکپشت‌های خلیج فارس

طالبی متین درباره برنامه‌های سازمان محیط زیست برای حفاظت از لاکپشت‌های خلیج فارس به عنوان گونه‌های در معرض خطر انقراض خلیج فارس گفت: امسال نیز همچون گذشته، در راستای اجرای فعالیت‌های پیش‌بینی شده در برنامه اقدام ملی حفاظت از لاکپشتان دریایی ایران، پایش زیستگاه‌ها، تگ‌گذاری لاکپشتان زادآور و ایجاد هچری سایت در مناطقی که نیاز است، از سوی ادارات کل ساحلی تابعه و با مشارکت برخی از صنایع ساحلی، مناطق آزاد تجاری صنعتی و دانشگاه ها در جزایر و سواحل در حال انجام است.

وی تاکید کرد: یک موضوع نگران‌کننده مشاهده تخمگذاری لاکپشتان دریایی در سواحل استان سیستان و بلوچستان در دی و بهمن سال گذشته بود. احتمالا این امر ناشی از اثرات تغییر اقلیم بر گونه‌ها است که منجر به تغییر رفتارهای تولیدمثلی آن‌ها شده بنابراین نیاز است مطالعاتی در این خصوص نیز انجام شود.

تدوین شناسنامه ۵ جزیره مهم خلیج فارس

مدیرکل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین اقدامات انجام شده برای شناسنامه‌دار کردن جزایر خلیج فارس گفت: در حال حاضر شناسنامه پنج جزیره مهم در خلیج فارس تدوین شده است و تمام پهنه‌های ساحلی آن‌ها در خشکی و دریا تا عمق شش متر و گاه اعماق بالاتر از نظر زیستی و زیستگاهی شناسایی و طبقه بندی شده‌اند. ولی  با توجه به برخی مشکلات به ویژه نظامی بودن برخی جزایر هدف که نیازمند دریافت مجوزهای ویژه است، در حال حاضر تدوین شناسنامه این جزایر مهم از نظر تنوع زیستی و زیستگاهی متوقف شده است.

وی تاکید کرد: به دلیل فاصله برخی از این جزایر از ساحل، امکان تامین تمام تجهیزات و پشتیبانی از گروه تحقیقاتی وجود ندارد و متاسفانه برخی از وزارتخانه‌ها نیز که در این جزایر فعالیت‌هایی انجام می‌دهند، با وجود تاکید ماده ۱۴ سند ملی آمایش سرزمین مبنی بر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و سازمان‌ها و سایر ارگان‌ها در رابطه با حفظ محیط زیست در حوزه عمل خود، همکاری لازم را جهت پشتیبانی انجام نمی‌دهند و این امر نیز مزید بر علت شده است.

طالبی متین در پایان درباره پایش خلیج فارس که قرار بود سال گذشته انجام شود، گفت: این کار در سال جاری محقق می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.